|
RPGstation score |
7,5 |
Verhaal |
6 |
Graphics |
7,5 |
Geluid |
7 |
Gameplay |
8 |
Houdbaarheid |
9 |
|
?Population Growing?, zegt het op de voorkant. Ik had nooit gedacht deze game echt te gaan spelen. Dat is waarschijnlijk de gedachte van 90% van de mensen die door dit spel aan de haak zijn geslagen. Maar toch heeft het spel vele mensen gecharmeerd met haar schattige npc-tjes en stijl. Als je het spel nog niet hebt gespeeld, stel je dan voor: De Sims min de gedetailleerde regeltjes en plus een hoop japanse schattigheid.
Tom Nook de vuile afzetter
In Animal Crossing begint het al meteen goed. Je komt met een trein aan in je zelfbenoemde dorpje met een jezelf benoemd karaktertje. Daar wordt je direct doorgestuurd naar meneer Tom Nook. Deze bruine wasbeerachtige verkoper smeert je een klein huisje aan waardoor je meteen in de schuld staat. De ruimte in je huisje is vergelijkbaar met een wc-hokje waardoor je al vlug gemotiveerd zult raken om te gaan zoeken naar een mogelijkheid dit te veranderen. Tot je grote verbazing blijkt Tom Nook de enige werkgever in het dorp te zijn. Hij duwt je een funky werktenue in je handen en gebied je nuttig werk te verrichten zoals het sturen van brieven naar andere bewoners en het planten van bloemen om zijn winkel. Erg schattig allemaal. De grap is dat je dit zo leuk gaat vinden dat het je voor een hele lange tijd bezig zal houden.
Verzamelwoede
Hoewel de speelstijl van Animal Crossing nogal apart is, is het echt leuk om te doen. Je zult merken hoeveel lol je kan hebben met het verzamelen van allerlei objecten die je tentoon kan stellen in je huisje. Dat is eigenlijk ook waar je ongeveer in het hele spel mee bezig bent. Zorgen dat je van wc-hokje gaat naar grande villa! Het liefst gedecoreerd op de meest wilde manieren. Nintendo heeft hier goed ingespeeld op de oneindige verzameldrang van mensen. Wie spaarde vroeger geen knikkers? Of flippo?s? Of postzegels? (ok, nu ga ik misschien iets te ver).
In ieder geval, er zijn ontzettend veel manieren om aan je leuke meubeltjes en kleertjes te komen. Je kunt ze opgraven, vinden, kopen bij Tom Nook, krijgen voor het helpen van een medebewoner of winnen op speciale events of festiviteiten. Als dat nog niet genoeg is is het mogelijk om op bezoek te gaan bij je vrienden (die het spel ongetwijfeld ook hebben) en daar in hun dorp alles leeg te roven. Misschien sturen ze je ook wel iets op via de post? Dat is namelijk ook mogelijk gemaakt via Tom de Monopolist. Kennelijk heeft hij namelijk klonen en filialen van zichzelf in alle dorpen die in Animal Crossing voorkomen!
Veel leuke details
Wat je vlug zult opmerken in de japanse cultuur is hun oog voor detail. Animal Crossing is daar ook een knap staaltje werk van. Als je het spel goed insteld zal het netjes meelopen met de seizoenen en tijden van de ?echte wereld? (wie bepaald hedendaags nog de ?echte wereld?, met al die mmog?s). Daarbij komt nog dat je dorpje als het ware doorleeft terwijl jij de gamecube uit hebt. Er kunnen dus dingen gebeuren terwijl jij niet speelt. Dorpelingen kunnen verhuizen, brandjes kunnen ontstaan, kampeerders kunnen langskomen en nog maar van dat soort dingen. Elk seizoen ziet er ook anders uit en hebben hun ook persoonlijke feesten en activiteiten. In de zomer kun je meedoen aan viswedstrijden bijvoorbeeld en in de winter kun je proberen de grootste sneeuwbal te maken.
Aandachtsgeile inwoners
Ook de dorpelingen hebben elk hun eigen stijl en karakter. Hoewel ze bijna allemaal aandachtsgeil lijken te zijn. Als je even niet met ze praat worden ze beledigd en beginnen ze schuldgevoelens naar je toe te slingeren. Los van dat zijn het best aardige beestjes. Omdat de diertjes nogal eens verhuizen blijft het dorp in beweging en zijn er altijd wel een paar aparte nieuwe diertjes om te ontdekken.
Wat kun je er nog meer over zeggen?
Dit spel is gewoon hartstikke leuk om te spelen! Zeker als je een lekkere relaxte break wil tussen de actie en mysterie van de grootste fantasy rpg?s door. Animal Crossing biedt een hoop leuke en gedetailleerde dingetjes waar je lang mee zoet bent. Goed houdbaar spul dus!
Voorpagina -
Meer Reviews