SELECT * FROM nieuws WHERE id = 278

Opinie: Playstation 3 Launchdetails

geschreven door Vincent
Vincent

De details zijn eindelijk bekend (zie vorig nieuwsbericht). Maar wat betekent dit voor ons, de RPG'ers? Of, wat breder, voor de gamers?

Over het algemeen ben ik wel positief over de hardware. Een miljoen consoles is relatief veel voor een launch, dus als je gewoon zorgt dat je er op tijd bij bent moet je er wel een kunnen bemachtigen. Dan wel pre-orderen dus!
Gelukkig heeft Sony ervoor gekozen om voor de launch alleen 60GB modellen te maken, aangezien niemand op de inferieure versie zit te wachten (laat staan de diehards).

De games zijn een beetje een mixed bag. Vanuit het gamersoogpunt zitten er best leuke titels bij, maar wel erg veel ports. Gelukkig zijn het wel ports van goede games, maar toch, je wil graag iets nieuws. Maar met 26 titels zijn het er toch wel best veel, de meeste launches hebben er een stuk minder.


Voor de RPG'er valt het toch een beetje tegen qua games denk ik. Oblivion hebben we allemaal al op de PC of Xbox360 gespeeld. Enchanted Arms is een port van de Xbox360, waarbij het origineel redelijk mediocre was. En Untold Legends is ook niet echt een topper.
Maargoed, een RPG ontwikkelen kost tijd, dus ik had ook niet veel meer verwacht. Bovendien mogen we met titels als Final Fantasy XIII in het vooruitzicht niet klagen.

Persoonlijk ga ik de Playstation 3 dan ook niet bij de launch halen, hij blijft natuurlijk redelijk prijzig en dan wacht ik liever tot hij wat goedkoper is ?f tot wanneer er echte toppers voor verschijnen.
Vooralsnog vind ik alleen Virtua Fighter 5 interessant, maar fighters zijn bedoeld voor multiplayer natuurlijk en een tweede controller is wel erg duur. Enchanted Arms wil ik ook nog wel een kansje geven, maar daar ga ik niet eerst 599 euro voor betalen. Ik blijf toch een zuinige Nederlander.

Maar misschien denk jij er anders over?

« Terug naar de voorpagina