SELECT * FROM nieuws WHERE id = 121

Nog meer MMORPG gekte!

geschreven door Bahamut
Bahamut

Het genre is duidelijk populair. De tijd dat MMORPGs voor hardcore gamers waren is voorbij. Met de grote drie, Final Fantasy XI, Everquest en World of Warcraft, is het genre definitief opengebroken.

Nadat de eerste uit het rijtje al een mogelijke opvolger gaat krijgen (zie het nieuws van vorige week), gaat nu ook de ontwikkelaar van de tweede aan iets nieuws werken.

Sony Online Entertainment, of SOE, de ontwikkelaar van Everquest, Planet Side en Star Wars Galaxies, heeft The Matrix Online opgekocht van Sega of America, dat overigens het spel wel gewoon blijft distribueren. SOE kan dus nog een MMO tot zijn titellijst rekenen.

Maar dat houdt het niet bij op: er zijn ook plannen bekend gemaakt dat SOE samen met DC Comics gaat samenwerken om een MMO te maken met helden als Superman, Wonder Woman en Batman. In dit spel kan de gamer in dezelfde wereld spelen als deze comic helden. Warner Bros, de eigenaar van DC Comics, en SOE zeggen close te gaan samenwerken om een fenomenaal, op de gamers gericht spel te gaan maken. Warner zou dan de ontwikkeling van de inhoud overzien, en SOE zou de technische kant voor zijn rekening nemen.

Marketinggepraat of het begin van een echt goed spel? Alleen de tijd zal het ons leren. We wachten in spanning af!

Bron: GameBiz

« Terug naar de voorpagina