SELECT * FROM nieuws WHERE id = 106

(E3) Dragon Quest VIII game details en screenshots!

geschreven door Reggie
Reggie

IGN interviewde op de E3 Yuji Horii, de maker van Dragon Quest (DQ), over wat deze nieuwe ps2 game te bieden zal hebben. Hierin werd het volgende verteld:

DQ VIII is de eerste DQ die gebruikt maakt van een volledige 3d cell-shaded wereld. De hele stijl van Toriyama komt nu helemaal tot zijn recht in de cartoony omgeving. Het spel zal veel vrije ruimte bieden voor de speler om dingen te ontdekken. Dit zal de ervaring die de speler heeft ontzettend uit gaan diepen. Het nemen van omwegen om nieuwe dingen te ontdekken zal goed gewaardeerd worden met sub-quests en verhalen.

Het verhaal van Dragon Quest VIII is volgens Yuri Horii versimpeld. De hoofdrolspeler zit achter een evil jester aan die het koninkrijk heeft vervloekt. De hoofdlijn van het verhaal is deze jester neerhalen en de vloek van het koninkrijk afhalen.

Het gevechts systeem maakt gebruikt van "tension"(spanning). Je kunt je character helemaal opvoeren in de trant van Dragonball (aangezien Toriyama deze serie maakte). Je character zal dan ook in super-saiyan stijl gaan gloeien en sterker worden zodat je extra veel damage kan doen aan je tegenstanders.

Yuri Horii benadrukt als laatste nog dat hij het belangrijk vind dat de speler een zo rijk mogelijke ervaring krijgt van zijn game. Het draait in DQ niet om het kijken naar mooie filmpjes, maar om de ervaring en immersie in het spel.

IGN heeft daarnaast nog een mooie screenshot gallery met een hoop mooie plaatjes van DQ VIII.

Bron: IGN

« Terug naar de voorpagina