RPGstation 4.0
RPGstation 4.0 Mainscreen Ondertussen brak de zomervakantie aan, en sommigen van ons zijn lang weggeweest, waardoor de site op een soort pauze kwam te staan. In het begin van het nieuwe schooljaar kondigde Elliot aan niet meer voor de site te willen werken, omdat hij toch niet meer veel kon doen voor de site, en moesten we ook afscheid nemen van Steven. Gelukkig werd dit verlies opgevuld door drie nieuwe crewleden: Eagle, Frog en wat later ook Lulu. Ze deden allen erg hun best en de site ging sterk vooruit, ook omdat de nieuwe layout rond dit moment online gezet werd. Dat moment is nu, 29 oktober 2003, en we hopen komende periode steeds beter te worden.
Al gauw nadat ze bij de crew waren gekomen kwam werd er een grote reorganisatie gedaan. Wie zou wat doen en wat wilde men doen? Het duurde niet lang tot er een nieuwe functie werd bedacht: eindredacteur. Eagle was degene die deze taak op zich wilde nemen. Lulu kon haar visie als vrouw zijnde op de hedendaagse computerindustrie kon geven en Frog was druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideen zoals een samenwerkingsweek met een andere website (gamed.nl). Ook werden er een nieuwe secties in het leven geroepen namelijk de Media Update die werd onderhouden door Soulblade en Eagle en sommige schrijvers zouden eens in de zoveel tijd een column schrijven voor features. Veel dingen gingen goed. Soms waren er dagen dat het nieuws niet echt up-to-date was, maar over het algemeen deed iedereen goed zijn/haar werk.
Het bezoekersaantal was hoger geworden na de make-over met de vernieuwde crew en ook het forum begon langzaam te groeien.
14 Maart 2004 was de dag dat er een hele grote verandering plaatsvond in RPGstation. We waren er al op voorbereid, maar toch was het anders toen het zover was: JoopFOX, de draaiende factor achter de website ging voor een heel schooljaar naar Japan toe. Hij was n van de uitgekozen mensen die mee doet aan een bepaald project. Uiteraard waren wij al een maand van tevoren erop voorbereid nadat het bekend werd dat hij op non-actief zou worden gezet. Frog werd de vervangende hoofdredacteur omdat hij een reputatie had opgebouwd als organisator en Eagle zou de spelling - en grammaticacontroleur worden. Dit omdat het al een onderdeel was van het eindredacteur zijn met als enige verschil dat er nu niemand was die zijn fouten kon controleren. Gelukkig kon hij op bepaalde momenten nog hulp verwachten van een bekende van hem genaamd Stijn die ook weleens langskomt op het forum onder de naam Bahamut.
Er ging niet alleen iemand weg, maar we waren ook op zoek gegaan naar een columnist. LaBz zou ons eenmaal in de 2 weken een column brengen waarin hij zijn visie op een aantal zaken kon brengen.
Helaas waren een aantal secties in verloedering geraakt. Er werd helemaal niks meer gedaan aan de Media Update. Een leuk idee dat door tijdgebrek werd stopgezet. Ook andere secties ondervonden problemen. Dit kwam doordat Sizero het allemaal niet meer aankon. Hij had persoonlijke problemen en nadat hij zijn verhaal aan ons had uitgelegd was het niet meer dan logisch dat we hem op non-actief zouden moeten zetten. Hij had rust nodig dus die gaven we hem.
Gelukkig vonden we gauw een vervanger: Reggie was een bekend persoon bij een aantal redactieleden en hij was precies degene naar wie wij zochten. Hij had verstand van PC RPG's en houdt zich regelmatig bezig met de PC-tak van de gamesindustrie. Aangezien we nog niemand hadden die zich hiermee bezig houd had hij een perfecte timing van binnenkomst. Het nieuws ging zoals vanouds, maar de artikelen stroomden binnen als een waterval. Helaas kregen wij nog een vertrek te verduren. Lulu was RPGstation ontgroeit. Zij was in contact gekomen met een andere website en zij voelde zich daar best wel op haar plek. Vervolgens besloten Frog en Eagle de knoop door te hakken en vertrok Lulu uit de crew. Gelukkig ging de rest van de website wel als vanouds (afgezien van de secties waar niet aan gewerkt werd) en de artikelen stroomden weer binnen. Dat niet alleen, ook op het forum kregen wij een explosie van nieuwe forumleden! Soms kregen wij ook nog eens een compliment van hun omdat wij als redactie zo goed aan de community dacht. Ook het aantal bezoekers bleef op een mooi aantal. RPGstation was aan het groeien!
Zo zie je maar weer eens. Binnen een half jaar kan er heel wat gebeuren. 2 re-organisaties binnen de redactie met binnenkort een 3e op aankomst. Reggie is druk bezig met het grafische gedeelte van de website waarbij Erwin hem helpt. Mark is constant zijn schrijfvaardigheden aan het verbeteren met de hulp van Eagle die het zelf ook druk heeft met het schrijven van artikelen en uiteraard de spelling - en grammaticacontrole op de gehele website. LaBz houdt samen met Frog een oogje in het zeil met belangrijk nieuws die ook nog eens ervoor zorgt dat alles draaiende blijft.
Het schooljaar is bijna voorbij en men begint steeds meer tijd te krijgen. We hebben de mening van de forumbezoekers gevraagd en allen waren het erover eens dat het een site met potentie is, maar dat er wat meer aandacht moet worden besteed aan oude secties met mooie ideen.