RPGStation 5.0
RPGstation 5.0 Mainscreen De tijd vliegt voorbij en onze trein begint al snelheid te maken. We zijn nu aanbeland op een gehele nieuwe website, gemaakt onder leiding van Reggie en Erwin. Een hoogstandje op website gebied en het begin van RPGstation versie 5.0. Dit gebeurde in de zomer van 2004. De community groeide en zo ook de gezelligheid. Maar helaas was er niet allen goed nieuws. Mark, een drijfkracht van het eerste uur verliet de site om zich te storten op zijn school. Dit betekende dat onze crew klaar was voor enkele veranderingen.
Tegen de herfst begonnen wij daarom ook onze zoektocht naar nieuw talent. Zo kwamen wij aan bij twee individuen. We vonden Navras, een Belgische jongeman die zich zijn leven lang al stortte op RPGs en Bahamut (Stijn), die door zijn goede inzicht en (te) hoog IQ flink wat historische feiten op tafel wist te smijten. Zoals jullie zien is er maar een van hen overgebleven. Totaal onverwacht heeft Navras het na enkele weken al af laten weten. Dit betekende dat de crew, onder leiding van vervangend hoofdredacteur Frog, hoofdredacteur JoopFox en vervangend hoofdredacteur Halbe, reporter, en koning, Erwin, columnist LaBz, redacteur Stijn en grafisch redacteur Reggie het er met zijn zevenen vanaf moesten brengen. Gelukkig kregen we hulp uit onverwachte hoek. Zo kregen wij twee freelancers tot onze beschikking. Dit waren Mois the Moogle (MTM) en Tomara. De laatste is bekend van haar werk bij RPGzone, onze helaas overleden collegasite.
Het einde van 2004 kwam in zicht en zo ook de terugkomst van JoopFox, die zijn jaar in het land van de rijzende zon uit had gezeten. Dit betekende een volledige nieuwe opzet van de crew. In de tussentijd had LaBz een grotere rol gekregen in de crew en had het organisatorische werk van Halbe overgenomen. Dit was omdat Halbe op zichzelf ging wonen en constant bloot stond aan grote stress en werkdruk. Ook kregen we een nieuw lid in onze crew. Dit was Freak Moi. Eindelijk weer een vrouw in de crew. Haar werk werd reporter en daardoor hebben wij in de grote tijd van drukte toch een goed geüpdate frontpage gehad.
RPGstation 5.5
5 December 2004. Een dag die voor de gehele crew als een doorn in het oog prikt. Sinterklaas was in ons land en ging de volgende dag terug naar Spanje en nam daarbij iets meer mee dan nodig was. Zo werd ook de database waar onze gehele site op draaide meegenomen door de grapjespiet. Nadat ik (Frog) enkele boze brieven stuurde richting Spanje, kreeg ik als reactie dat ze hem overboord hadden gezet en dat onze database niet meer terug te krijgen was. Vastberaden om onze site weer op te bouwen hebben we met zijn achten alles op alles gezet om de Nederlandse RPG community site weer in volledige glorie te laten herrijzen. En zoals jullie zien is dit gelukt. Onze updatestructuur werd beter opgezet dan ooit en zo kregen wij ook een eigen onderhoudsysteem - "powered by Reggie"
Het jaar eindigde en zo ook de trip van Joopfox. Een nieuwe crew werd gepresenteerd. De Crew van 2005. JoopFox pakte zijn oude werk als Hoofdredacteur weer op en Frog kreeg de verantwoordelijkheid van Eindredacteur. LaBz werd zijn rechterhand als zijn persoonlijke adviseur en zo werd de structuur van RPGstation weer opgezet. Reggie pakte zijn baan als grafische redacteur op en Stijn pakte zijn dikke, oude en stoffige boeken weer op om ons weer in de magische wereld van de fantasy te leiden. Halbe kreeg ook weer meer tijd en begon weer zijn griffel inde digitale inkt te dopen. Ook Freak Moi pakte snel haar notitieblokje om snel de allernieuwste nieuwtjes op te krabbelen. En Erwin, Erwin stond boven op zijn troon en keek ons lachend toe. (Red: We weten niet of hij ons uitlacht of toelacht.)
Ook werd dit jaar een nieuwe organisatie binnen RPGstation opgericht genaamd HIV. Deze afkorting was volledig genaamd: Halbe's Inzinking Voorkoming. Deze organisatie onderleiding van Frog en LaBz hielp mensen zoals Halbe (eigenlijk alleen Halbe) te helpen en om zijn hoofd boven water te houden. Of deze organisatie zal werken en of dit jaar Halbe geen zenuwinzinking zal krijgen, moeten we nog afwachten, maar wij hebben er het volste vertrouwen in.