Dragon Quest: The Journey Of The Cursed King

geschreven door Zuhyc
Zuhyc

Screenshot 1
Screenshot 2
Screenshot 3
Screenshot 4

Developer: Square Enix Platform: Playstation 2
Boxart
RPGstation score
9
Verhaal 7
Graphics 9
Geluid 9.5
Gameplay 9.5
Houdbaarheid 9

Dragon Quest: The Journey Of The Cursed King is het achtste deel in de twintig jaar lopende serie. In Japan is deze serie zo populair (populairder dan Final Fantasy!) dat er een wet bestaat die zegt dat een Dragon Quest niet op een werkdag mag verschijnen. Anders worden te veel mensen opeens ?ziek?. Maar is de Dragon Quest serie echt zo goed?

Dragon Quest: The Journey Of The Cursed King is het eerste Dragon Quest spel dat in Europa verschijnt. Daarom ontbreekt ook de acht in de titel. Maar door de fusie tussen Squaresoft en Enix is Square Enix wel in staat dit spel uit te brengen in Europa!
Het verhaal draait over een zekere Dhoulmagus, de slechterik van dit spel. Op een dag glipte hij Trodain Castle binnen en daar stal hij een staf. Met de kracht die deze staf bezit vervloekte hij het hele rijk Trodain. Daardoor veranderde King Trode in een soort Goblin, en Princess Medea in een paard. Maar, er is ??n soldaat die onaangetast bleef door de vloek. Dat is ook meteen het hoofdpersonage van deze Dragon Quest. Samen met King Trode en Princess Medea trek je op pad op Dhoulmagus op te jagen en de vloek te stoppen. Nog voor het spel begint kom je Yangus tegen, die zich al snel bij je groep aansluit. Het verhaal blijft redelijk simpel, maar toch zijn er de nodige plot twists. Ook heeft elk dorpje zijn eigen verhaal, dus saai wordt het zeker niet. Je hebt een enorme world map, waar je vanaf het begin van het spel vrij kan in rondlopen. Je betrapt jezelf al snel op het verkennen van de wereld en allerlei schatkisten zoeken in plaats van verder te gaan met het verhaal. Daardoor groei je aardig wat levels, wat ook nodig is in dit spel. Het is namelijk moeilijker dan een willekeurig Final Fantasy deel, en enkele levels omhoog gaan om een baas te kunnen verslaan is dan ook meestal een vereiste. Als een personage een level omhoog gaat, krijg je een aantal punten. Deze kan je aan vijf verschillende dingen geven, vier daarvan zijn uniek voor elk personage. Zo heeft Jessica ?Sex Appeal?. Hoe meer punten je hieraan besteed, hoe groter de kans dat monsters verliefd op Jessica worden en daardoor minder aanvallen. Tijdens de gevechten zelf heb je onder andere de keuze ?Tension?. Gebruik je dit, dan verhoogt het personage zijn tension, en daarmee kan hij/zij de volgende beurt een krachtigere aanval uitvoeren. Dit kan zowel een gewone aanval als magie zijn. Het maximum aantal tension dat je kan krijgen is 100, en dit kost vier beurten om op te bouwen. Daarmee veroorzaak je flink wat schade aan de vijand. Maar, ook sommige vijanden doen dit en er zijn ook aanvallen die je tension terug op nul brengen. Hiermee moet je dus oppassen!
Je kan met een alchemy pot zelf heel wat dingen maken, dit varieert van wapens en pantser tot gewone items. Dit doe je door 2 items (later kan je er 3 gebruiken) te mengen in de pot, en gewoon afwachten.
Ook de muziek is mooi gemaakt. Meestal zijn het rustige deuntjes, maar ze geven je dan ook wel een aangenaam gevoel.
Als je ooit naar Dragonball gekeken hebt, herken je de stijl waarin alles getekend is zeker. Dat is geen toeval, want alles in Dragon Quest werd getekend door Akira Toriyama, de geestelijke vader van Dragonball. Overigens ogen de graphics wel heel goed. In de wereldmap bewegen de grassprietjes bijvoorbeeld als je erdoor loopt. Ook is het enorm mooi om naar de horizon te kijken.

Zoals je leest is Dragon Quest: The Journey Of The Cursed King zeker een aanrader; het spel is momenteel de beste RPG van 2006.

Voorpagina - Meer Reviews