Legend of Kartia

geschreven door JoopFOX
JoopFOX

Screenshot 1
Screenshot 2
Screenshot 3

Developer: Konami Platform: Playstation 2
Boxart
RPGstation score
5,9
Verhaal 8,7
Graphics 7
Geluid 7,8
Gameplay 5
Houdbaarheid 8

Legend of Kartia (in vervolg LoK) is een Strategic Role Playing Game (Srpg) die ik onlangs voor niet zoveel geld gekocht heb. LoK is het levende bewijs dat een Rpg met een goed verhaal niet altijd een goed spel hoeft te zijn.

Zoals al gezegd is het verhaal ??n van de betere aspecten van LoK. Je kunt in het begin kiezen uit twee hoofdpersonen, Lacryma en Toxa. Het verhaal is op een goede manier opgebouwd en er zitten ook een aantal sterke plottwists in. De characters zijn ook op een goede manier uitgewerkt, er is genoeg interessants te vinden. Hier en daar had ik het gevoel dat het verhaal wel wat sneller mocht gaan, maar feit blijft dat het verhaal erg goed is.

De graphics zijn wel aardig. De omgevingen zijn 3D en de characters zijn allemaal 2D, net als Star Ocean 2, Saga Frontier 2 en al die andere Playstation Rpg?s. Ik vind de graphics vrij standaard, hier en daar ziet het er mooi uit, maar het had beter gekund. Een pluspuntje is dat Yoshitaka Amano van Final Fantasy de artwork heeft gemaakt, en die mag er ook wezen. De muziek is mooi gecomponeerd en past goed bij de sfeer van dit spelletje.

Tot nu toe heb ik nog geen grote fouten gezien, waar ging het dan mis? Juist, bij de Gameplay. De battles zijn net als de meeste SRpg?s op een grid. Je hebt maximaal 5 characters in het gevecht, die allemaal acties kunnen ondernemen. Naarmate je verder vordert vind je nieuwe Kartia. Dit zijn een soort kaarten waarmee je door middel van combinaties nieuwe magie kunt gebruiken. Sommige van je characters kunnen een soort monsters maken, ook met behulp van Kartia. Je kunt kiezen uit 3 verschillende monsters per monstersoort. Elke van die drie is veel sterker tegen ??n andere, en veel zwakker tegen de derde soort (Rock, Paper, Scissors). Je kunt een bepaald aantal monsters summonen, maar je kunt wel een redelijk groot leger vormen. Helaas is de gameplay niet goed genoeg uitgewerkt. De meeste battles lijken erg op elkaar, waardoor het al snel saai wordt. Daar komt nog eens bij dat LoK een hele aparte manier heeft van beter worden. Je houdt namelijk altijd 100 Hp, en hoe meer Hp je hebt hoe meer (physical) dam age je doet. Als je minder dan 15 Hp hebt kun je het dus wel schudden, je kan niemand meer pijn doen. Ook ontbreekt het gevoel van: mijn characters worden echt sterker. Ok?, ze doen wel ietsjes meer damage naarmate ze een hoger level bereiken, maar eigenlijk hangt het het meeste af van je wapen en je equipment.

LoK is niet een zeer lange game, je zult er per verhaallijn niet meer dan 20 uur over doen. Dat is samen 40 uur, maar ik weet niet zeker of je het na de eerste keer nog een keer met het andere personage wilt spelen. Dat kan natuurlijk wel, want als de eerder genoemde fouten jou eigenlijk niet veel kunnen schelen, blijft er best een leuk spel over. Daar komt nog eens bij dat er een 2-speler optie is, die erg leuk gedaan is. Een aantal leuke verschillende modes, en je kan ook je characters uit Single Player gebruiken.

LoK bezit net niet voldoende kwaliteit voor een voldoende. Hoewel het spel toegankelijk is voor beginners in SRpg?s en de verhaallijn uitstekend is, wist het mij niet te overtuigen. Als je hem voor 13 Euro ziet is het toch misschien een redelijke aanschaf, dat hangt van je smaak af.

Voorpagina - Meer Reviews