The Legend of Zelda: Twilight Princess

geschreven door Frog
Frog

Screenshot 1
Screenshot 2
Screenshot 3

Developer: Nintendo Platform: Nintendo Wii

Release: 08-12-2006

Of je nu zwaait met je WiiController of je liever old school op de knoppen blijft rammen, voor The Legend of Zelda fans komt er weer een mooie periode tegemoet. 8 december zal eindelijk het nieuwste deel uit de serie verschijnen en nu natuurlijk de vraag:?Wordt het wat??

Verhaal
Het spel begint met Link, een herder die samen met zijn koeien een rustig leven leidt in Tauro, een klein boerendorpje. Ditmaal ben je niet een kind, maar gelijk de volwassen Link, die toch door velen gemist werd tijdens de laatste twee Zelda-Consolegames. Het leven is erg rustig, tot ineens de dochter van de burgemeester en diens broertje gegijzeld worden. Link zou Link niet zijn als hij niet op heldhaftige wijze probeert zijn mededorpelingen te redden, dit helaas zonder veel succes. Na een achtervolging komt hij oog in oog met een muur, een pik zwarte muur. Langzaam betreedt onze held de muur, maar dan! Plots grijpt een hand vanuit de muur zijn lichaam en wordt hij door deze muur heen gezogen naar een andere wereld.

Gameplay
Hier komen we aan bij een bekend element uit de Zeldagames. Ook deze keer zal het spel zich afspelen in twee werelden. Zoals Ocarina of Time de Kinder- en de Volwassen wereld bevatte, zo zal Twilight Princess de zogenaamde Twilight World hebben. Net als in de Dark World van A Link to the Past, kan onze vriendelijke protagonist in deze wereld niet zijn menselijke vorm behouden en zal hierdoor veranderen in een wolf. Dit betekent een totaal nieuwe manier van gameplay, want deze vorm zal ook speelbaar zijn. In het begin zal Link nog niet veel kunnen in zijn wolfsvorm, maar gelukkig zul je dankzij de hulp van de mysterieuze Midna je wolfsvorm leren onder controle te krijgen. Deze klimt op je rug en probeert samen met Link te ontsnappen uit deze duistere wereld.

De transformatie naar een wolf zal een nieuwe manier van spelen brengen. Zo kun je als wolf natuurlijk beter ruiken en mensen volgen. Tevens kun je graven naar items en verscheur je je tegenstanders. De transformatie van Link naar wolf ziet er ook fantastisch uit. Applausje voor Nintendo.

Eigenlijk is dit een oude vertrouwde Zelda in een nieuw jasje. We kunnen weer heerlijk questen in Dungeons en door middel van je zwaard de vijanden verslaan. Door het spel heen vind je nieuwe wapens, zoals de vertrouwde boomerang en de pijl en boog. Ook kan Link in deze game weer paard rijden, maar dit zal nu niet zonder obstakels zijn. Epona zal je niet zo snel toelaten op haar rug en je moet eerst een ware rodeo met haar doen, voordat ze je zal respecteren als haar eigenaar. Oud vertrouwd, maar toch nieuw en vernieuwend.

Grafisch
Visueel is deze game echt een parel. The Legend of Zelda is volwassen geworden en dat is te zien ook. De omgeving ademt sfeer en Link lijkt echt te leven. De bewegingen zijn smooth en de landschappen fantastisch. Zo is ons beloofd dat een ritje door de velden van Hyrule een ware vakantie is en dat is ook van de game af te zien. Er is echt alles uit de Gamecube gehaald wat er maar uitgehaald kon worden en het is en blijft een genot voor het oog.

Ook de style is geweldig. Vochten we eerst nog in CellShaded tijdens ons Wind Waker avontuur, zo spelen we nu in een style die in gang gezet is tijdens Ocarina of Time. De game is volwassen geworden en ook op veel momenten erg duister. En dat geeft toch het gevoel dat er geluisterd is naar de gamers. Dat Nintendo toch een realistische Zelda game gemaakt heeft en de Cellshaded aan de handheld heeft overgelaten. En daar zijn we erg blij mee.

Gameplay Wii
Ik zal nu niet door blijven draven over hoe geweldig het spel er uit ziet. Gameplay, daar gaat het om. En waarschijnlijk hebben ze dat bij Nintendo precies zo gedacht. Zo hebben ze in 2005 de keuze gemaakt om de game niet alleen uit te brengen op de Gamecube, maar ook op de aankomende Nintendo Wii. Natuurlijk niet als een simpele port, maar de game zal ook daadwerkelijk gameplaymogelijkheden kennen met de Wii controller. Zo kunnen we bijvoorbeeld zelf richten met de controller als je gebruik maakt van je pijl en boog. Natuurlijk zal dit in het begin zeker wennen zijn, maar voor de mensen die echt niets moeten weten van het zwaaien voor je televisie om een vijand te vermoorden, hebben we toch goed nieuws. De Gamecube versie zal wel gewoon de oude vertrouwde gameplay bevatten.

Natuurlijk kan ik nu gaan vertellen hoe het in zijn werk gaat, maar Nintendo wil vooral met de Wii de mensen het zelf laten beleven. En wie ben ik om hun bedrijfspolicy te schenden. Aan het eind van dit artikel zal ik een link plaatsen waarin je mensen kunt zien die schieten met hun pijl en boog, Epona proberen te temmen en zelfs met hun Wiimote zwaaien om de tegenstanders te verslaan. En denk je dan maar in, dit mag jij 8 december ook doen.

Ik zal gelijk eerlijk zijn. Ik ben vanaf E3 2004 al aan het uitkijken naar deze game. Eigenlijk is dit voor een previewer geen pre. Dus daarom is het ook moeilijk om zonder vooroordelen te kijken naar deze game. Toch heb ik dat gedaan. En ik kan alvast een ding garanderen, deze Zelda heeft sfeer. Ik werd gewoon totaal overweldigd door de wereld om mij heen. Terwijl ik zwaai met mijn zwaard kijk ik vol ontzag naar de vogels en naar de grote wereld om mij heen.

En hiermee wil ik deze preview besluiten. De voornaamste reden waarom ik niet meer wil vertellen is omdat Zelda een game is die je zelf moet ontdekken. Je begint als een onervaren strijder en ontwikkelt je door de game als een held. Je waant je door dungeons om toch uiteindelijk te kunnen vechten tegen het kwade. Wie het kwade zal zijn is nog niet duidelijk, maar stiekem hopen wij hier op een terugkomst van Ganondorf. Dus pak je Master Sword, speel nog wat op je ocarina en ga alvast voor de winkel liggen. De 8ste van december zal deze game voor de Wii in de winkels liggen en voor de Gamecube versie zullen we moeten wachten tot 15 december. En mochten jullie plots mijn afwezigheid na 8 December op het forum frappant vinden, dan raad ik je aan om deze preview nogmaals te lezen!

Voor de liefhebbers plaatsen we hier een trailer.


En hierbij ook de beloofde link naar hoe de Wii controller in het spel zal functioneren:
Klik mij!

Voorpagina - Meer Previews