Rogue Galaxy

geschreven door Zuhyc
Zuhyc

Screenshot 1
Screenshot 2
Screenshot 3
Screenshot 4
Screenshot 5

Developer: Level 5 Platform: Playstation 2

Release: nog niet bekend

Level 5, je kent ze vast wel. Ze hebben 2 leuke RPG's gemaakt, namelijk Dark Cloud en Dark Chronicle. Deze 2 werden gewaardeerd door RPG fans. En dan ontwikkelden ze Dragon Quest: The Journey Of The Cursed King. Het achtste deel van de in Japan populairste gamereeks! Met deze titel hebben ze over de wereld enorm veel fans gewonnen. Veel van deze fans kijken nu uit naar Rogue Galaxy, de nieuwste RPG van Level 5.

Rogue Galaxy is al sinds december 2005 te koop in Japan. Normaal zou spel in Noord Amerika te koop zijn in augustus, maar volgens de laatste geruchten is deze uitgesteld naar oktober 2006. In ieder geval, er is nog niets bekend over een Europese release.
Voor dat lange wachten, krijgen wij wel een extra planeet. Een extra planeet? Zeg je nu. Wel, Rogue Galaxy speelt zich in een universum af met veel geavanceerde technologie dan wij nu beheersen. Op de planeet Rosa leeft een jongen genaamd Jaster Rogue, Jaster droomt er al zijn hele leven van om door de ruimte te reizen. Maar de planeet Rosa ligt in een plaats waar niets te doen is. Jaster leeft dus een saai leven. Totdat zowat het hele universum aan een enorme oorlog begint, waar ook de planeet Rosa in betrokken raakt. Verscheidene legers vallen de planeet aan. Uiteindelijk worden de meeste bewoners van Rosa gevangen genomen en dienen ze als slaaf. Geen saai leven meer voor Jaster, maar een ellendig leven. Tot hij op een dag gered wordt door een ruimtepiraat genaamd Dorgengoa. Dorgengoa neemt Jaster mee in de ruimte, op zoek naar een planeet die het geheim van het eeuwige leven schuilhoud...

Iets wat heel goed is aan Rogue Galaxy, is dat er nauwelijks laadtijden in het spel zitten. Zelfs de laadtijden die in het spel zitten zijn enorm kort. Alleen bij het opstarten van het spel en het opslaan/laden van een spel moet je even wachten. Een hele prestatie, zeker als je weet welke laadtijden Dragon Quest heeft!
Nog iets leuks aan Rogue Galaxy, is de enorme vrijheid. Je moet niet zomaar van punt A naar punt B gaan, je kan in meren en oceanen zwemmen, obstakels vermijden om moeilijk te bereiken plaatsen te bereiken, de vrijheid is echt enorm.

Ook het gevechtssysteem ziet er interessant uit. Je vecht met Jaster, en drie AI bestuurde personage kunnen aan jouw zijde vechten. De gevechten spelen zich Real Time af, je kan dus niet rustig nadenken over je aanvallen zoals in Final Fantasy X. Je zowel lange- als korte afstand wapens gebruiken. Je kan ook je aanvallen zodanig plannen dat je bepaalde combo's kan uitvoeren. Maar doe je dit te veel, dan zal je intiative meter op raken. Is deze op, dan moet je even wachten alvorens je weer kan aanvallen. maar er is meer. Elke vijand heeft zijn eigen manier om verslaan te worden. Dit doet Level 5 zodat spelers van Rogue Galaxy niet steeds dezelfde aanvallen blijven gebruiken.

Ikzelf ben vrij enthousiast over Rogue Galaxy, nu maar hopen dat we niet te lang moeten wachten!

Voorpagina - Meer Previews