SELECT * FROM nieuws WHERE id = 252

Interplay klampt vast aan Fallout MMO

geschreven door Reggie
Reggie

Een bedrijf in ontkenning. Een lege huls zonder hart. Zo kun je Interplay beschrijven. Deze developer bracht in het verleden juweeltjes van spellen zoals Fallout en Baldurs Gate; ze zorgden voor Black Isle studios; ze maakten games "by gamers for gamers".
Interplay is nu slechts een spook van wat het was. Black Isle bestaat niet meer. Brian Fargo, co-oprichter van Interplay, en consorten zochten heil in hun nieuwe bedrijf Inxile (de naam is een combinatie van Interplay en Exile, want dat is hoe Fargo zich voelde) en brachten ons The Bards Tale. Nee, het enige wat Interplay van zichzelf over heeft is haar merknaam.. en veel schulden.

Toch blijft het bedrijf stug volhouden dat ze erbovenop komen. Krampachtig houden ze zich vast aan het enige wat nog van hun Fallout licentie over is: het recht op een Fallout MMO. De andere rechten hebben ze inmiddels verkocht aan Bethesda Software, van onder andere de Elder Scrolls games, die ons Fallout 3 zal gaan brengen.

Afgelopen maand heeft Interplay bij de Securities and Exchange Commission een "confidential" project aangekodigd dat 75 miljoen dollar moet gaan kosten. Tijdens de presentatie werd verteld dat dit een Fallout MMO zal worden waarmee ze al volgende maand willen beginnen met maken. Ze hebben zelfs al een release voor ogen: Juli 2010. Verder gooien ze nog met cijfers over de winst die het binnen twee jaar moet gaan brengen: 160 miljoen dollar en het aantal leden: zeker 1 miljoen binnen het eerste jaar.

Of ze dit zal lukken? Tijd zal het leren.

Bron: Gamespot

« Terug naar de voorpagina