SELECT * FROM nieuws WHERE id = 249

Final Fantasy Tactics overload

geschreven door Vincent
Vincent

N?g meer verrassend nieuws uit de hoek van Square-Enix. De gigant heeft maarliefst twee nieuwe Final Fantasy Tactics games aangekondigd.

De eerste game is aangekondigd als 'Final Fantasy Tactics A2:The Sealed Grimoire'.
Over de game zelf is eigenlijk nog niks bekend, maar de titel geeft al veel voer voor speculatie. Zo zou 'A2' voor 'Advance 2' kunnen staan. Dan zou het dus een opvolger zijn voor Final Fantasy Tactics Advance voor de Gameboy Advance.
Ook is het interessant dat The Sealed Grimoire een hint lijkt naar Vagrant Story, wat zich in dezelfde wereld als de FFT games (en FF12) af speelde.

De tweede zal 'Final Fantasy Tactics: The Lion Wars' gaan heten en is, zoals de kenners al zullen vermoeden, eigenlijk een oude bekende. Het is namelijk remake van Final Fantasy Tactics voor de Playstation 1.

De game zal geport worden naar de PSP waarbij een nieuwe job toegevoegd zal worden: de Onion Knight. Bekend uit Final Fantasy III en het figuur dook ook al in enkele andere Final Fantasy's op (zo was het een wapen voor Lulu in FF10).
Ook worden er nieuwe filmpjes toegevoegd. Als je naar de onderstaande scan kijkt lijkt het erop dat deze meer anime-achtig zullen worden dan in de originele versie. Wat de character designs van Akihiko Yoshida beter tot uiting laat komen.

Klik op de thumbnail voor de grote versie:


Bron: DGS-Online

« Terug naar de voorpagina