SELECT * FROM nieuws WHERE id = 241

Final Fantasy Crystal Chronicles: Wii en DS

geschreven door Vincent
Vincent

Hallo jongens en meisjes, mochten jullie nog geen Wii hebben bemachtigd, zoals ik, dan moeten jullie je nog maar even met andere dingetjes bezighouden. Gelukkig heb ik wel Nintendo-gerelateerd nieuws voor jullie. Over Crystal Chronicles nog wel!

De meesten van jullie zullen zich nog wel Final Fantasy Crystal Chronicles voor de Gamecube herrineren. Dit was een spel voor tot wel vier spelers in een FF-achtige setting met gameplay die aan de Mana-serie deed denken.

Het grote nadeel was dat je vier vriendjes op moest trommelen, die allemaal een GBA moesten hebben ?n een kabeltje waarmee je deze kon aansluiten op Gamecube. Dit was dus nogal een dure aangelegendheid, laat staan dat je ten alle tijden mensen kon vinden om mee te spelen.

Bij de twee aankomende versies voor de Wii en de DS zal dit waarschijnlijk wat makkelijker gaan dankzij de WiFi mogelijkheden van tegenwoordig. Of er ook echt online play mogelijk zal zijn zullen we weten wanneer de Jump Festa wordt gehouden in Japan (een groot festival m.b.t. games, anime, manga etc.). Square-Enix heeft namelijk beloofd dat ze daar beiden titels zullen tonen.

Om jullie alvast zoet te houden twee mooie scans van de DS versie:


Bron: DGS Online

« Terug naar de voorpagina