SELECT * FROM nieuws WHERE id = 221

Monster Kingdom Jewel Summoner naar de USA

geschreven door Vincent
Vincent

De Amerikaanse tak van Atlus heeft onlangs bevestigd dat hun PSP-RPG genaamd 'Monster Kingdom Jewel Summoner' de oversteek naar de USA zal maken. Hoewel een aantal Atlus medewerkers dit zich al min of meer hadden laten ontglippen tijdens de E3 is het toch fijn om dit nu officieel bevestigd te zien.

Monster Kingdom Jewel Summoner is zoals gezegd een RPG voor de PSP. Het leuke aan deze game is dat deze ontwikkeld wordt door de bedenker van de Shin Megami Tensei serie, Kouji Okada. Het belooft dus een interessante game te worden.

De game is een typische fantasy-RPG die duidelijk een aantal Shin Megami Tensei elementen overneemt. Zo speel je in deze games als de Jewel Summoner Wyse. Een Jewel Summoner is iemand die via juwelen monsters oproept. Het is dus de bedoeling dat je zelf monsters vangt en deze bewaart in een juweel.
Hier kan je helemaal op los gaan aangezien er meer dan 100 monsters zullen zijn die met of tegen je kunnen vechten. De game heeft ook een WiFi-mogelijkheid zodat je je monsters kunt ruilen met andere PSP-bezitters.

Het verhaal klinkt tot nu toe nog weinig origineel: je speelt zoals vermeld met Wyse. Deze jongeman is op zoek naar Shenah, de persoon die zijn moeder heeft vermoord. Hierbij wordt hij geholpen door een Jewel Monster die nooit van zijn zijde wijkt. Dit monster heet dan ook Schatten (Duits voor shaduw).
Ook bevat het verhaal nog enkele andere Jewel Summoners zoals Grey, de zoon van een hooggeplaatst parlementari?r, en Lin, wie meer lijkt te weten over Shenah.

Als ik heel eerlijk moet zijn, klinkt het allemaal niet bijster vernieuwend, maar omdat de game ontwikkeld is door het Shin Megami Tensei meesterbrein Okada is dit er toch wel eentje om in de gaten te houden. En aangezien de PSP regiovrij is, zal deze game ook te spelen zijn op je Europese PSP. Helaas is er nog geen releasedatum bekend voor de game.

Bron: RPGFan

« Terug naar de voorpagina