SELECT * FROM nieuws WHERE id = 219

Final Fantasy XIII nieuwtjes

geschreven door Vincent
Vincent

In een interview met het Japanse gamestijdschrift 'Dengeki Playstation' hebben de regisseur en character designer, respectievelijk Motomu Toriyama en Tetsuya Nomura, van Final Fantasy XIII wat informatie losgelaten over Final Fantasy XIII en de actie-rpg Final Fantasy versus XIII.

Zo wisten zij onder andere te vertellen dat producent Yoshinori Kitase met een intern team werkt aan de zogenaamde 'White Engine'. Dit zal de motor zijn achter de aankomende ps3 games van Square-Enix.

Ook wist Nomura te vertellen dat hij met FFversusXIII wil proberen om indrukwekkende en 'tricky' gevechten mogelijk te maken. Hierbij moet je denken aan de spectaculaire gevechten uit Final Fantasy Advent Children. Als dit hem lukt zou dat natuurlijk geweldig zijn!

Verder liet Nomura ook nog wat dingetjes los over het verhaal. Hij vertelde dat er naast de zilverharige held die in de trailers te zien was er ook een heldin zal zijn in het verhaal.
De zilverharige held is overigens de troonopvolger van zijn vaderland, aldus Nomura. Helaas wordt dit land wel aangevallen, wat wel gerelateerd zal zijn aan het feit dat het enige 'crystal' in de hele wereld zich daar bevind.
De held zelf heeft ook wat aparte trekjes, want zijn ogen worden rood als hij zijn zwaard beet pakt.

Als laatste hintte Motomu Toriyama nog naar een trailer van FFXIII waarin enkele nieuwe personages zullen worden onthuld. Deze trailer kunnen we dus binnenkort verwachten.

Helaas duurt het nog wel een paar jaar voordat we deze games kunnen spelen. Aangezien Final Fantasy XII hier pas volgend voorjaar uitkomt. Maar we kunnen dus alvast beginnen met ons te verheugen.

Bron: RPGFan

« Terug naar de voorpagina