SELECT * FROM nieuws WHERE id = 213

Nintendo maakt launch-lijst Wii bekend

geschreven door Las
Las

Na Japan en Amerika heeft Nintendo nu ook de launch-lijst voor zowel de Wii als het online onderdeel virtual console voor Europa bekend gemaakt.

Met maar twee spellen die direct interessant voor RPG-liefhebbers zijn te noemen, is het spelaanbod op de launchdag misschien relatief wat karig te noemen. Dit is niet verwonderlijk, het kost immers veel tijd grote, uitgebreide spellen te ontwikkelen. Zoals eerder bekend zal The Legend of Zelda: Twilight Princess nu definitief haar debuut maken op 8 december, tegelijk met de Wii. Omdat dit eerder enkel een Gamecube-spel zou worden heeft het alle tijd kunnen hebben om meteen beschikbaar te kunnen zijn.

Voor de virtual console zou je misschien wat meer RPG's verwachten maar alleen The Legend of Zelda voor de Nintendo Entertainment System zal direct te downloaden zijn voor 500 Wii-Points (omgerekend 5 euro). Ook dit zal waarschijnlijk mettertijd vanzelf op gang komen, alhoewel het nog de vraag is of wij als Europeanen spellen als Chrono Trigger of Super Mario RPG kunnen verwachten. Deze zijn nooit in Europa uitgegeven dus is het nog maar hopen dat het nu wel zal gebeuren, met de virtual console.

De hele launch-lijst kun je voor de Wii hier en voor de virtual console hier bewonderen.

Bron: Nintendo

« Terug naar de voorpagina