Frog over: De Console War!

geschreven door Frog
Frog

Datum: 26-11-2006

Wii! Al enkele maanden schreeuw ik gezellig in het oor van mijn vriendin, terwijl ze ge?rriteerd kijkt naar de laatste berichten over het uitstel van de PS3. "Moet dat nou, dat irritante geschreeuw over dat stomme ding. Ik ga echt niet voor m'n televisie stom staan zwaaien met een afstandsbediening! Als je dat maar weet!". Haar harde toon snijdt als een mes door mijn hart. "Maar..maar...WII!!!!" Met een diepe zucht sluit ze de webpagina die haar gemoedstoestand verslechterde en draait haar bureaustoel mijn kant op. "Dat jij graag voor lul wil zitten voor je tv, dat mag je zelf weten. Maar ik ga niet met dat ding zwaaien!" Haar ogen waren fel en haar woorden verbitterd. Wacht maar, wacht maar tot 8 december!

Onze relatie is geweldig! Vooral vanwege het Sony kamp en het Nintendo kamp dat tussen ons ingebouwd staat. Terwijl zij smacht naar de nieuwe Final Fantasy, zit ik te kwijlen om weer in de huid van Link te kunnen kruipen. Natuurlijk geeft dit af en toe de nodige discussies, maar over ??n ding zijn we het in ieder geval eens: Microsoft is geen pro voor de gamesmarkt.

Toch lijkt er een verschuiving te zitten. Ik heb nooit echt een hekel gehad aan Sony. Ik speelde met veel genot op de Playstation 1 en vervolgde al snel mijn weg op de Playstation 2, maar toch zit ik met de Playstation 3 een beetje in mijn maag. Want wat heb ik aan deze console? Sommige roepen Blu-Ray, anderen weer krachtigste console! Maar wil ik dat wel? Ben ik opzoek naar nog meer polygonen op mijn scherm? Ben ik opzoek naar een nieuwe manier om data op te slaan? Nee, ik ben opzoek naar games! Games die mij aanstaan en waar ik blij van word! Want gamen we niet allemaal stiekem om blij te worden!

De verschuiving breidt zich uit. Ik ben namelijk nooit van een groot voorstander geweest van de Xbox. Heb hem wel, begrijp me niet verkeerd, maar 99% van de games die uitkwamen op deze console boeiden mij niet, of kwamen binnen het jaar uit op de pc als betere versies! Daar wil ik geen console voor. Toch begint mijn "haat" jegens de Xbox te minderen. De Xbox360 heeft mij een beetje doen smelten met games als Viva Pinata en Blue Dragon. Games waar ik bijna 100% van uit kan gaan dat die Console Only blijven en mij weer link aan het gamen kunnen zetten. Ik zit niet te wachten op het derde deel van Halo! Nee! Geef mij blijheid en gameplay!!

Eigenlijk ben ik maar op ??n vlak gelukkiger geworden en dat is aan de zijde van Nintendo. Die geven hetgeen waar ik naar zoek. Zij geven mij Gameplay met een nieuw soort controller. Zij geven mij blijheid in de vorm van games die ik sinds mijn jeugd al ken. Zij geven mij nostalgie door mij op de Virtual console weer te laten spelen met oude bekenden. Of deze behoefte echt gestild gaat worden, zullen we merken op 8 december.

Zo zie je dat deze Console war toch meer losmaakt dan bij anderen. Bij de vorige Console war was er een nieuwkomer, een oude bekende die uit een 64 bit dal probeerde te herrijzen en een oud-nieuwkomer die zijn nieuwe trucjes moest laten zien. Gaan we nu eindelijk wel next-gen? Of blijven we toch steken bij het aloude knoppen rammen? Alleen tijd zal het leren!

Voorpagina - Meer Features