Modeanalyse: Link

geschreven door Frog
Frog

Datum: 07-11-2006

Mijn naam is Arie van de Vent. Ik ben visagist, idealist en vooral artist. En daarom ben ik ook zo ontzettend in mijn nopjes dat Frog van RPGstation mij gevraagd heeft om een lifestyle-analyse te doen van toch wel een van de geweldige iconen uit de scene. Als iemand mij vraagt wie zichzelf toch elke keer weer kan vernieuwen, dan zeg ik geen Madonna. Dat antwoord is zo standaard. Nee, ik noem dan Link. Link uit de The Legend of Zelda Games. Ik heb er zin in, jongens!

The legend begins!
The Legend of Zelda (NES)

Om maar gelijk in deze 8-bitperiode te vallen. Om eerlijk te zijn ben ik bang. Dit is geen mode, zelfs niet voor de tachtiger jaren. Natuurlijk staat deze kleur groen wel fantastisch bij zijn bruine lokken, maar die groene wenkbrauwen zijn gewoon zo ontzettend out of fashion. Nee, het is maar goed dat ik in die tijd deze feature niet gemaakt heb, want anders was ik persoonlijk naar Nintendo gegaan om eens lekker te bitchen over deze vreselijke fashion no-no. Ik ga hier geen woorden meer aan vuil maken. Al is de gameplay nog zo nieuw, in dit wil je nog niet dood gevonden worden.
Cijfer: Een magere 7

Strange legend
The Legend of Zelda: Link's Adventure (NES)

Met nieuwe gameplay moet een nieuwe outfit, moeten ze bij Nintendo gedacht hebben. En wat voor outfit. Een mooie stylish donkergroene outfit, met daarbij lange bruine laarzen en blote benen. Gedurfd, dat zeker, maar een lust voor het oog. En wat ben ik ontzettend blij dat de vreselijke wenkbrauwen verdwenen zijn. Het is jammer dat dit deel, mede door de nieuwe gameplay minder goed aansloeg, maar qua fashion heeft deze mij erg blij gemaakt. Dikke pluim van deze fashioneye!
Cijfer: 8+

Link to the Past?
The Legend of Zelda: A Link to the Past (SNES)

We zijn in de jaren '90 beland en wat ziet mijn oog. Een nieuwe look, waar mijn oogballetjes toch een beetje van gaan rollen. Wat heeft ie toch gedaan met zijn haar? En waar komt al dat babyvet vandaan. Okey, iedereen heeft wel eens een fashionbreak nodig. Zefs Madonna of Kylie zie je soms in hun oude kleding lopen, maar die zie ik niet met dit haar. Ook de kleur van de hoed samen met de kleding matched niet. Het zijn twee verschillende kleuren groen. Om eerlijk te zijn wil ik dit toch bestempelen als de donkere periode voor Link qua fashion. Gelukkig maakt deze jongen het wel goed qua game. Daar ben ik toch wel stiekem trots op.
Cijfer: 6

The legend begins!
The Legend of Zelda: Link's Awakening/ Oracle of Seasons/Oracle of Ages (GB(C))

Zo, das een mond vol. Ik pak gelijk 3 games, vooral omdat Link in deze portable avonturen niet veel verschilt. Ten eerste wil ik vaststellen dat ik blij ben. Niet zo zeer door de keuze van deze kleur groen, maar meer om het haar. Zwart haar staat hem fantastisch en geeft hem toch een heel volwassen look. Het past ook geweldig bij zijn image. Ik vind het ook fantastisch dat hij zijn haar zo mooi houdt tijdens zijn avontuur op het eiland in Link's Awakening. Zeelucht kan echt een moord plegen op elke stylish kapsel. En zelfs door wind en regen blijft zijn kleding fantastisch en is het gewoon tijdloos. Haha, wat ben ik toch heerlijke stiekeme cryptische verwijzingen aan het maken naar de games.
Cijfer: 8

Nintendo SixtyFOOOOOUUUR!
The Legend of Zelda: Ocarina of Time/ Majora's Mask (N64)

Och, heden, waar zijn we nu weer verzeild geraakt. De Nintendo 64 periode met een Link als kind en volwassene. Laat ik het eerst maar hebben over zijn jongere jaren. Ik vind zijn voorkeur voor deze kleur groen fantastisch, maar daar wil ik wel bij zeggen dat die armband die hij krijgt van onze grote vriendelijke Gorons echt niet past bij zijn outfit. Ik had andere accessoires gekozen zoals een mooie riem of anders een randje rond de kraag, zodat het toch een mooier geheel kan worden. Maar hierbij wil ik wel zeggen dat ik niet zo into kindermode ben. Voor mij is alles wel een beetje mooi van de C&A.

Genoeg kinderlijk gebrabbel, we gaan over op de volwassen Link en wat een stuk! Wat een hunk! Aah die oorbel, geweldig. Het wat langere haar maakt zijn gezicht niet te dik. Nee, zo een held mag mij altijd wel redden. Het is ook zo geweldig dat hij onder zijn kleding een wit pak aan heeft. Staat hem geweldig! Mensen, ik ben verliefd.
Cijfer: 9

Sexy X 4
The Legend of Zelda: Four Swords (NGC/GBA)

Vier voor de prijs van ??n. En nee, ik ben geen goedkope marktkoopman, maar dit moet Nintendo gedacht hebben. Nu wil ik eigenlijk dit keer niet zo zeer kijken naar de outfit, maar meer naar de kleuren. Kleuren inspireren mij enorm. Prachtig, maar mooie kleuren en tere vezels moeten wel mooi blijven. Daarom vind ik de paarse Link gewoon geweldig stylisch en fantastisch in zijn pose. Schitterende kleding trouwens, nieuw?
Cijfer: 8-

Vreemde kleuren, nieuw?
The Legend of Zelda: The Wind Waker (NGC)

Blonde lokken zijn blonder dan ooit en het groene pakje ziet er nog geweldiger uit. Fashion icoon Link is weer goed bezig. Vele vinden deze look niet bij Link passen, maar vergeten dat deze Cartoonstyle toch een knipoog is naar de NES en SNES periode. Persoonlijk vind ik Link in zijn volwassen vorm toch beter, maar is dit zeker geen slecht uitstapje. Toch wil ik wel weer over 1 ding bitchen. Het zijn de wenkbrauwen. Wederom heeft hij de fout gemaakt om te kleuren en persoonlijk vind ik dit een kwalijke zaak. Want de ProBlondstyle is juist zo in! Jammer, maar er komt meer!
Cijfer: 7

Hop Hop Hop
The Legend of Zelda: The Minish Cap (GBA)

Hop, hop, hop, doe een vogel op je kop. Wat een geweldig gedurfde outfit. Ik moet eerlijk zijn. Bij de eerste berichten in Cosmopolitan had ik even mijn twijfels, maar gelukkig toen ik het zelf onder handen mocht nemen, vond ik het geweldig. Misschien moet ik mijn vogelnestje op mijn hoofd ook maar eens een vogel gunnen, haha!
Cijfer: 7+

De toekomst?
The Legend of Zelda: Twilight Princess (NGC/Wii)

Vol verwachting klopt mijn hart. Sinds de eerste beelden in 2004 op de E3 ben ik toch wel een beetje aan het knikkebenen. Wat is Link toch een knappe gozer geworden. Heerlijk gebruik van accessoires en een diepe intieme blik vullen mijn hart met geluk. Toch wil ik jullie nog iets als een beautytip meegeven. Groen is in dit jaar! Dat zien we wel weer, maar gebruik het in donkere mate. Lichtgroen geeft al vaak een onrijpe banaan aan, terwijl het donkerste groen jezelf naar de achtergrond trekt. Ook in je make-up is het belangrijk om goed naar de kleuren te kijken en dat heeft mijn mannetje van Nintendo zeker goed gedaan! Ik ben een blij man. En vooral nu kunnen we van geluk spreken, omdat we in total control kunnen zijn over de acties van Link. Wij zwaaien nu met het zwaard, dankzij de Nintendo Wii. Ik heb nu al zin om Link eens lekker rond te commanderen!
Cijfer: 10

Hiermee wil ik toch mijn mode-analyse sluiten. Ik ben trots op deze jongen en hoop snel weer lekker met hem te spelen! Groen is in dit jaar, als je dat maar onthoud!


Note: RPGstation is niet verantwoordelijk voor enig letsel dat is opgelopen tijdens het lezen van dit artikel. Dank u wel.

Voorpagina - Meer Features