Frog over: World of Warcraft maakt je levenloos!

geschreven door Frog
Frog

Datum: 12-06-2005

Ooit in een ver verleden had ik nog goede vrienden. Ik kan me nog iets herinneren over sociale vaardigheden die ik ooit kende. Ik kwam toen altijd naar een plek, genaamd buiten. Iets in mijn hoofd roept om zonlicht, maar mijn lichaam heb ik reeds verlaten. Ik ben naar een plek gegaan waar het goed is om te leven. Waar ik voor altijd wil zijn. Een plek genaamd Azeroth.

Het begon allemaal zo twee maanden geleden. Ik kreeg een telefoontje van mijn plaatselijke gameboer en deze gaf mij geweldig nieuws:
Ik pakte de telefoon op en zei: ?Met Frog.? Ik hoorde een harde kuch en de stem van de Gameboer zie op een zwoele toon: ?Ey Kikkert!!? Ik lachte vriendelijk aan de telefoon. Om een of ander reden wordt ik altijd blij als ik met Gerard, mijn Gameboer, aan het bellen ben: ?Ah, Gerard, wat een verassing! Heb je weer iets voor mij liggen?? Even werd het stil en hoorde wat gerommel door de telefoon. Plots hoorde ik Gerard weer: ?Nou en of, man. Ik heb hier dat World of Warcraft liggen.?
Met een flinke smak gooide ik de telefoon op de haak. Dit was het. Ik ging het aardse leven verlaten en ruilde het in voor een leven als Gnome Warlock. Eindelijk kon ik gaan vechten aan de zijde van de Alliance en kon ik mijn magische spreuken testen op het gespuis van de Horde.

Snel trok ik mijn schoenen aan, ontliep ik mijn hond en stormde zonder jas naar buiten.
Met een flink sprong zat ik op het zadel van mijn fiets. Met dezelfde sprong stapte ik maar af, want ik kwam er al snel achter dat mijn fiets op slot stond. Even later fietste ik naar mijn nieuwe beste vriend genaamd Gerard, de Gameboer.

Al snel kwam ik aan in het kleine winkeltje van Gerard. In de etalage stond een grote pop van Lara Croft met daarnaast Snake. Met een vriendelijke glimlach begroette ik de twee oude gamehelden en gaf het kleine beeldje van Mario bij de deur een schouderklopje. Bij de balie stond Gerard al breed glimlachend op mij te wachten: ?Zo jongen, je bent er ook snel!? Ik glimlachte vriendelijk terug en zei: ?Alles voor de games.? Gerard lachte en pakte van de balie een mooi hoesje. Voorop stond een nachtelf naar me te loeren, samen met een robuuste dwerg. Ik griste het hoesje uit de handen van Gerard en streelde het. Wat was het mooi. Zo glad, maar toch zo gevaarlijk. Snel smeet ik wat geld op de balie en rende naar buiten. Gerard lachte en zei in zichzelf: ?De jeugd van tegenwoordig.?

Thuis aangekomen was het zover. Ik drukte de cd in de cd-romspeler en installeerde het spel. Al snel stond ik daar in een nieuwe wereld. Ik voelde nieuw leven in mijn lichaam komen. Ik voelde me machtig. Ik voelde mij...bevrijd van mijn aardse bedoelingen.

Het is nu al lang geleden. Ik heb geen besef meer van tijd en ruimte. Ik weet mijn oude naam niet meer. Ik ben geboren in de wereld van Warcraft. Mijn nieuwe naam is Heer Ludwig von Beltzebroek, dienaar van Arthas en begeleider van de Horde. Generaal van de derde divisie van het leger des Orcs dient zich aan!

Dit was het verhaal wat bijna in elk profiel van een gamer zal passen. Eigenlijk zouden we massaal een petitie op internet moeten plaatsen. Een petitie om Blizzard op te roepen in een disclaimer op hun product te zetten en wel de volgende:


Dit product kan uw sociale leven aantasten en kan enorme schade aan uw huidige leefomstandigheden bieden. Als u toch dit product wilt gebruiken, raden wij u aan professionele hulp te zoeken.

Dus voor iedereen die nog van plan is om dit spel te spelen, hier een waarschuwing. Pas op voor je sociale leven! Ik heb al vele vrienden verloren door dit prachtige, maar oh zo gevaarlijke spel.

Voorpagina - Meer Features