db_connect: included stuff. RPGstation, dé Nederlandse RPG resource - [Next Station: RPGstation]

Welkom in mijn online wereld!

geschreven door Frog
Frog

Datum: 24-11-2004

Daar zit ik dan. Lekker thuis voor mijn geliefde computer. Het is een regenachtige dag en ik ben zelf erg blij dat ik binnen zit. Ik verveel mij enigszins en kijk een beetje om mij heen. Dan valt mijn oog op iets. Een mooi glimmend cd'tje van mijn favoriete online-RPG. Met in gedachten hoe ik deze online wereld ga innemen pak ik de cd en stop hem snel in mijn cd-romdrive en druk op...PLAY .Daar beginnen we dan. De eerste fase van de binnenkomst in een nieuwe wereld. We gaan onze karakter instellen. Ik stel mezelf in als een dwerg met een ferme baard en noem mezelf Frog. Na wat aanpassingen aan mijn statistieken is het zover. Ik ben klaar om de wereld in te gaan? Ik druk op OK en zoeken contact met mijn nieuwe leven. De wereld waar je buiten de realiteit staat en een nieuw sociaal leven kan beginnen. Een leven als de dwerg Frog.
Vol verwachting kijk ik naar mijn connectie. Elke seconde lijkt nu een uur. De spanning is hoog opgelopen. Mijn bloed stroomt als een gek door mijn lichaam. Mijn hart pompt steeds sneller de rode vloeistof door mijn aderen. Mijn hersenen staan bomvol van de spanning en opeens is het zo ver. Het scherm verandert. Langzaam zijn er letters te lezen. Mijn beeld vult zich met de woorden: "connection failed". Met mijn mond half open kijk ik naar mijn beeldscherm. De woorden connection failed blijven in mijn hoofd hangen. Snel pak ik mijn anti-stressballetje en probeer mijn stress uit mijn lichaam te knijpen.. Al snel probeer ik nog eens de connectie te starten. Wonder boven wonder kom ik er nu wel in en in enkele secondes later staat mijn begeerde dwerg in de lokale bar van de nieuwe wereld.Als nieuweling die zijn honger naar informatie wilt stillen ga ik op zoek. Ik ga zoeken naar een gezellige medespeler die de tijd wil nemen om mij de kneepjes van het vak te leren. Haastig kijk ik om me heen en vind in de hoek van de bar enkele jongens met grote zwaarden. Ze zien er goedgekleed uit en komen ook over als echte Elite spelers. Ik loop naar ze toe en begin een conversatie met de woorden: " Ey Guys ". Wachtend op een antwoord kijk ik vol hoop naar mijn beeldscherm. Na enkele minuten zeggen de heren nog niets terug en probeer ik het weer. Wederom krijg ik geen reactie. Een beetje ge?rriteerd kijk ik om me heen en zie in de andere hoek van de bar een vrouwelijke boogschutter staan. Ik loop op haar af en ga bij haar staan. Ik groet haar en wacht op een reactie. En ja hoor! Dit maal krijg ik een reactie terug. Alleen was het niet de reactie die ik verwachte. De reactie was:" GO AWAY MEN " Na deze woorden raak ik totaal ge?rriteerd aan mijn medemens en loop naar de dichtbij zijnde uitgang.Buiten aangekomen vind ik dat het tijd wordt om mijn eerste experience te verdienen. Ik pak mijn wapen goed vast en ga opzoek naar een beest dat zich aan mijn toorn wil onderwerpen. Ik begin mijn zoektocht in een bos. Het bos is lekker groot en het is heerlijk rustig. Te rustig voor mijn gevoel. Ik kijk om me heen en hoor het geschreeuw van een angstaanjagend beest. Ik draai me om en kom oog in oog te staan met een gigantisch beest. Een grote draak met vleugels van vier meter spanbreedte. Ik pak mijn wapen goed vast en ren op het beest af. Ik zwaai met mijn wapen en snij enkele hitpoints van hem af. Ik kijk omhoog en zie dat hij op het punt staat mij te flamberen met een gigantische vuurbal. Ik duik snel achter een bosje en ontwijk zo de gigantische vuurbal.
Ik kijk om het hoekje en zie dat onze draak nu al wat moe begint te worden. Ik snel op hem af en zie zijn zwakke borstkas in mijn vizier. Met bezweten handen probeer ik mijn toetsenbord en muis onder controle te houden. Met mijn wapen boven het hoofd geheven spring ik op de vermoeide draak af. In de lucht voel ik de drang naar bloed van dit beest. Maar dan?stopt het scherm. Ik kijk verbaasd naar mijn beeldscherm, naar het bevroren beeld. Langzaam dringt het tot me door dat dit het fenomeen "lag" is. De vertraging in een spel. Ge?rriteerd begin ik op knopjes te drukken. Het geeft mij een goed gevoel ook al helpt dit niet de lag te verminderen..Maar dan veranderd mijn beeld weer. Mijn ferme dwerg land op de grond en de draak lijkt weg. Ik kijk op de grond en zie daar het lijk liggen van de draak met daarbij 2 oude bekende. Het waren de 2 Elite jongens die niks zeggen wilde. Ik zie ze alle items van de draak meenemen en lopen weer weg. Langzaam dringt het tot me door dat ik na dit gevecht niks verder ben. Mijn experience is gestolen en de items ook. Langzaam voel ik mijn woede opkomen en ren ik op de 2 Elite spelers af. Ik hef mijn wapen boven mijn hoofd en probeer ze aan te vallen. In mijn hoofd roepen de stemmetjes "Ja..Vermoordt ze. Je kunt het" Ik probeer mijn wapen door het lichaam van de niets vermoedende Elite speler te drijven, maar het lukt niet. Verbaast keek ik naar het pas verschenen bericht op mijn scherm. Boos las ik het op" Playerkill verboden" Met een snelle draai drukte ik op mijn resetknop van de computer en keek boos voor me uit. Mijn nieuwe leven was geen succes. Mijn hoop in de nieuwe wereld is weg. Het enige wat in mijn hoofd rondspookt is de ondergang van het cd'tje dat nu in mijn cd-romspeler draait.Zoals jullie al lezen is een online-RPG niet 1 van de dingen waar ik kapot van ben. Het is soms wel leuk. Maar helaas heb ik er te slechte ervaringen mee gehad. Jongens, wees blij, online-RPG's zijn niks voor mij.

Voorpagina - Meer Features