GameExpo 2004 Vooruitblik

geschreven door Frog
Frog

Datum: 08-11-2004

Aankomende vrijdag is het weer zover.
De jaarlijkse GameExpo wordt weer gehouden en, jawel, de mensen van RPGstation zullen daar ook aanwezig zijn. Althans rondlopen. Net als vorig jaar kun je dit jaar weer naar de Jaarbeurs in Utrecht waar dit evenement gehouden werd. Wij gaan op zoek naar de allernieuwste games en nieuwtjes voor onze geliefde bezoekers. Dus na deze periode kun je een fantastisch verslag verwachten met alle hotte games op RPG gebied. Maar wat verwachten wij van RPGstation van deze Nederlandse beurs? Zie hier ons antwoord:

Frog
Vervangend Hoofdredacteur RPGstation

Jawel, onze groene vriend heeft zijn razende reporter pet weer opgezet en begint zijn tocht opzoek naar nieuws. Wat zijn Frog?s verwachtingen?

Ik verwacht dit jaar een nog grotere beurs. Simpel, ik eis het gewoon. Ik eis meer games, meer ?free food samples?en natuurlijk meer amusement . Vorig jaar was ik zeer verrast, toen ik zag dat de Expo een extra hal erbij genomen had. Met mooie grote rode letters stond daar Nintendo, terwijl even verderop de gifgroene gloed van de Xbox al verscheen. En als je nog iets doorliep werd je verblind door de pracht van de PS2 met zijn games. Heerlijk al dat gamegeweld om je heen. Dat hoop ik dit jaar weer op te kunnen snuiven. Niet de zweetlucht van de massa gamers, maar de lucht van amusement en sfeer.

Vorig jaar was het natuurlijk ook niet alle glorie. Even een terugblik:
Op de HCC beurs aangekomen viel het op hoe groot de menigte aan mensen was. Zoals elk jaar was het altijd erg druk en dringen geblazen. Gelukkig voor ons waren wij er als pers en konden wij gewoon doorlopen. Op de HCC aangekomen vervolgden wij onze weg door de gangen naar de grote hal, waar het ons om draaide. Wij liepen de ingang in en lieten ons persbewijs zien en vervolgden onze weg naar binnen. We waren nu binnen in de grote hal vol met logo's van Nintendo, Sony en Microsoft; de Game Expo.

Over het algemeen moet ik zeggen dat ik zeer genoten heb van de vorige GameExpo. Er waren veel games en ik had wel een oppepper nodig na de toch wat teleurstellende HCC. Ik hoop dat de Game Expo dit jaar een extra hal neemt en wat grotere nieuwe spellen laat zien door middel van grootse presentatie, zoals wij ook zien met de Amerikaanse E3. Nederland mag trots zijn op deze beurs. Het was een waar plezier voor jong en oud. Op naar dit jaar.

Nightwolf (bekend op het forum onder de naam Kinslayer)
Medeschrijver van FanFrog.nl

Als arm persoon die niet voor een gamesite werkt zijn alle goede privileges mij elk jaar voorbij gegaan, net zoals dit jaar. Helaas geen games voor thuis, maar wel een verzameling gamebladen, die na een maand ongelezen in de vuilnisbak liggen. Zoals voorgaande keren kan je zo van alles verwachten. Spannend, niet?

De Nintendo stand is bijna altijd hetzelfde. Stel je eens een ophoging waar de Gamecubes staan met een berg test spellen voor. Daar achter op de grond staat vast weer een rij met GBA games. Zeer origineel, die lui van Nintendo. Vorig jaar had je vandaar een mooi uitzicht op de handheld van Nokia. Die een stand had die Dhr Frog aanviel. Er kwam namelijk een luchtkussen naar beneden vallen, die duidelijk een hekel had aan Frog. Men kan altijd hopen dat ze ons een DS laten zien, zodat de kwijlende fanboys in de rij staan. Hope never dies.

Vorig jaar was er een toernooi voor Soul Calibur 2 geplaatst waar je alleen naar mocht staren. Ook was Gamekings aanwezig, maar gelukkig hebben wij die niet gezien. Lees: ontlopen. Van de Playstation kant hoop ik te kunnen kwijlen bij het tweede deel van Shadow Hearts. De rest kan mij stiekem niets schelen.

De mensen van Microsoft zullen wel stoer gaan doen met hun ?geweldige? Fable en Sudeki. Vorig jaar probeerde ze stoer te doen door een dure auto te parkeren midden in hun stand. (waar je niet tegen mocht leunen). Het was niet een stand die er zo uitsprong.

De enige stands die er uit sprongen waren van Nintendo. Deze hadden een Mario Kart racespel waar ze karts op de grond hadden geplaatst voor een hipper besturingsgevoel. Verder was er een stand waar mensen met een vrouw in een minirok en met een Supersoaker op de foto kon. Dit was natuurlijk een trekpleister voor onze puberbreinen.

Ik hoop dat dit jaar de stands beter zijn ingericht, zodat ze het oog beter trekken en dat er meer ruimte is op de Nintendo stand, want het was daar nog wel eens druk. Soms te druk. Er zullen vast weer vage wedstrijden worden gehouden zoals het Mario Karten en het altijd enge Harry Potterspel waar mensen op een bezem moeten rijden. *Shivers*

Het is elk jaar wel even leuk om de GameExpo in te duiken. Aan te raden voor jong en oud, zal ik maar zeggen. Zaterdag is de beste dag, want ik ben er vrijdag. Voor de mensen die ook dingen op de HCC (grote computerbeurs die er aan gekoppeld zit) willen kopen, heb ik een fantastische tip. Ga zondag, want dan is bijna alles op de HCC in de aanbieding.
En als je ons dan tegen komt moet je ons geld geven of een spel. Ben je niet van plan deze dingen te doen voor ons, luister dan naar mijn laatste wijze raad: ?laat ons met rust.?

LaBz
Frog?s hoofdadviseur

Ook LaBz heeft zijn verkenpet opgezet en zal het diepste van Utrecht uitpluizen om jullie de heetste nieuwtjes van het zo genaamde ?Gamelang?te vertellen. Spannend, niet?

Die Frog ook altijd, aan een GameExpo-maagd vragen wat hij ervan verwacht. Tja, om heel eerlijk te zijn verwacht ik er niet veel van. Maar dat zal vast komen omdat ik nog nooit eerder ben geweest, dus er zal vast weer een wereld voor me opengaan. Over Frog gesproken, ik vind het een beetje asociaal. Zelf schrijft hij zijn verwachtingen als laatst, en dan vindt hij het raar dat ik niet weet wat ik moet doen. Een beetje een vreemde vent, die Frog. Dit zeg ik natuurlijk alleen maar om mijn stukje te verlengen, want ik heb die van Nightwolf gezien en die was toch een stuk langer. Raadsel: Er viel een eendje in een meer, wat zei hij? Plons, HAHAHAHAHAHAHAHA. Doei.

Of we dit jaar hetzelfde spektakel als vorig jaar zullen evenaren is nog de vraag, maar wij van RPGstation zullen ons uiterste best doen om jullie en geweldig verslag te leveren. Dus misschien tot ziens. Tot op de GameExpo!

Voorpagina - Meer Features