Frog over: Chocobo Breeding

geschreven door Frog
Frog

Datum: 14-01-2005

Het is een niet zo mooie zomer ,maar dat mag de pret niet bederven. Ik berijd mijn vliegtuig en spot enkele voetsporen van het bekende gevogelte. Ik spring uit mijn vliegtuig en ga gezellig rondjes lopen tot er een van mijn aankomende fokmateriaal zich aanbied. Na een tijdje word ik duizelig van de rondjes die ik loop ,maar plots komt er uit de bosjes een gele schim. Ik kijk en met mijn Buster Sword sla ik de vijanden die mijn gevleugelde vriend gevangen hield weg. Plots sta ik oog in oog met mijn nieuwste aanwinst. Ik kijk hem aan en hij antwoord met een glimlach op zijn snavel:" WAARK"

Jawel, Ik ben deze zomer maar herbegonnen aan de voor vele legendarische Final Fantasy 7. De Final Fantasy met een van de leukste en meest frusterende minigames die ik ooit in een RPG gezien heb. We praten natuurlijk over Chocobo Breeding. Het fokken van onze gevleugelde vrienden is bijna een spel op zich in deze game en daarom dacht ik bij mijzelf:" Laat ik dat ook maar eens proberen." Vandaar dat ik nu deze column schrijf over het befaamde fokken.

Wat moet ik hebben om Chocobo's te kunnen fokken?
1. Rijke ouders of veel geld en lust in gevechten. 2. Een oude schuur. 3. Een oude man, die in de bergen woont. 4. Geduld en geluk.


Ik lees mijn boodschappenlijstje hard op voor mezelf en begin mijn zoektocht naar het geld en een oude schuur. Ik vlieg in het vliegtuig van mijn befaamde vriend Cid rondjes om de planeet heen , terwijl hij in mijn oor gilt over de kosten aan kerosine die ik aan het vervliegen ben. Ik land bij Nibelheim en pers enkele mensen af met jeugdfoto's en heb mijn geld gelukkig alweer binnen. Nu zocht ik nog een mooie schuur. Gelukkig na een vliegreis van circa 8 uur kom ik aan bij een schuurtje die ik voor een kleine vergoeding wel mocht huren. Ik huurde deze mooie schuur en toverde deze om in een echte schuur. ik was zo blij dat ik bijna mijn Overwinningsdans deed voor de ogen van vreemden. Gelukkig kon ik mij nog net inhouden. Nu is het de taak om een oude man in de bergen te vinden. Ik stap weder in mijn vliegtuig en dit keer mocht ik niet sturen van onze vriendelijke Cid. Wonder boven wonder waren we binnen 5 minuten ergens midden in de bergen , waar zich een oud krot verscholen hield. Ik treed binnen in het huisje en een ondraaglijke lucht kwam mij tegemoet. Het stonk naar bedorven eieren in een papje van zweet en stukjes van tussen je tenen. Ik loop naar boven waar een vreemde man ligt te slapen op zijn stoel. Ik nader hem en pook hem in zijn rib. De man schrikt wakker en de volgende conversatie vond plaats.

De oude man staat op en roept:"WHAA...Wie ben jij?" Ik kijk hem robuust aan en lik mijn droge lippen weer nat en antwoord met mijn zware stem:" Ik ben Cloud." De oude man kijkt me raar aan en zegt verwart:" Oh, Ik ben de Chocobo Sage. Ik ben zo stoer. Ik weet alles van Chocobo breeding." Verast keek ik deze man aan. Ik kon het bijna niet geloven dat deze man een meester in het fokken is van Chocobos. Blij vervolgde ik:"Wat een toeval!! Weet u hoe ik een gouden Chocobo kan maken?" De man keek weg en mompelde wat negatieve antwoorden. Snappend dat hij het niet wist probeerde ik het met een andere vraag:" Weet u dan hoe ik een zwarte Chocobo krijg?"Weder schudde de man zijn hoofd en antwoordde:" Euh nou.. Ook niet. Maar ik weet wel hoe je van klei een baby Chocobo maakt."

Omdat ik alle vertrouwen in deze man verloren had, probeerde ik weg te gaan. Helaas stond hij nu bij de deur en smeerde hij mij gras aan. Het was geen goedkoop gras , maar volgens hem was het ontzettend goed voor Chocobo fokken. Zijn reden waarom het zo goed spul is was:" Omdat ik alles zelf voor gekauwd heb."

Ik kwam terug bij mijn schuur en zag tot mijn verbazing een mannetje en en vrouwtje al in mijn schuur zitten. Het bleek dat deze in de schuur waren gelopen en dat mijn verhuurder de deur plots dicht geklapt hadden. Dat er in de schuur lokaas lag word nu even vergeten natuurlijk. Ik voerde deze twee chocobo's wat van het voorgekauwde gras van onze zogenaamde sage en gaf ze alle twee een naam. Ik noemde de mannelijke vogel Herman en mijn vrouwelijke gevogelte kreeg de naam Barbie. Omdat ik graag wilde fokken vroeg ik aan een klein jongetje hoe dit nou in zijn werking ging. Hij vertelde mij over noten en bij elkaar in het hok zetten en hij gaf mij een bijzondere noot. Ik zette Herman en Barbie bij elkaar en gaf ze dit geweldige nootje. Omdat ik hun voorspel niet wilde bederven ben ik maar gaan slapen. De volgende ochtend hoorde ik wat ge"Wark" en rende de stal in. En daar stond een groene Chocobo te wachten samen met een Blauwe. Een jongen en een meisje zag ik zo maar. En dit was nog maar het begin van mijn fokfestival. De avond erop zette ik de tweeling samen in een stal en gaf deze ook een nootje. De volgende dag vond ik daar een Zwarte Chocobo.

En dit was het einde van mijn imperium. Iedereen wil natuurlijk verder lezen over de Chocobo's die ik erop volgens fokte. Laat ik dit maar zeggen. Het fokken van een broertje en zusje geeft problemen. Het heeft te maken met Chromosomen. Het bleek dat mijn zwarte Chocobo een te kort had aan een bepaalde chromosoom en leed aan het syndroom van Down. Onder de Chocoboraces reed hij achteruit en als ik hem eten wilde geven spuugde hij het eerste twintig keer uit. Dus hierbij een oproep aan SquareEnix. Willen jullie mij nooit meer zo een gemene minigame geven.

Voorpagina - Meer Features