Frog over: RPG?rs zijn Nerds!

geschreven door Frog
Frog

Datum: 13-01-2005

Het is vier uur in de middag en ik loop over straat. Onderweg kom ik een oude bekende tegen. Ik heb hem dus al een tijdje niet gezien en vertel over mijn spannende ?gameleven?. Hij kijkt mij raar aan en zegt: "Jeetje mina. Speel jij echt van die RPG's? Wat zielig. Wat ben jij een vieze gore nerd zeg. Bah, ik zou op je willen spugen maar dat vind ik zielig voor mijn enzymen in mijn speeksel. Echt waar, RPGers zijn nerds."

Dit is dus een quote van mensen die dus echt bestaan. Dit is tevens de hipste intro die ik ooit gemaakt heb bij mijn columns. Veel mensen hebben als beeld bij gamers een nat bezwete systeembeheerder die tijd teveel heeft en tevens gek is van statistieken. Gelukkig val ik buiten dit profiel op een klein detail na: Ik ben wel systeembeheerder in opleiding. Natuurlijk gaan wij op een zoektocht naar een perfect weerwoord voor dit soort uitspattingen. Laten we beginnen om de definitie van een zogenaamde "nerd" te onderzoeken.

Als je de definitie van een nerd zou vragen aan iemand, dan zouden ze het niet weten. "Het is maar een scheldwoord." zullen ze dan zeggen. Nerd is geen scheldwoord maar een verzamelnaam voor mensen die anders zijn dan andere. Dus omdat de huidige Nederlande maatschapij te dom is om mijn vraag te beantwoorden, vraag ik het maar eens aan mijn goede vriend in den taal: "Meneer van Dale"

Vol goede hoop pak ik mijn "Dikke van Dale" erbij en blader erdoor op zoek naar het gevreesde n-woord. We vinden nalatig, nekmassage en dan toch uiteindelijk het woord "nerd". defenitie ?nerd? volgens Den Dikke van Dale.

nerd [nu;rd] m,v -s iemand die graag leert, computert e.d. maar verder opvalt door wereldvreemdheid

Dus volgens het grootste woordenboek van de Nederlandse taal zijn RPGers dus computer verslaafd en sociaal onbekwaam. Dank u wel, Meneer van Dale.

Omdat het woordenboek ook geen uitkomst biedt gaan we maar eerst kijken waarom mensen bij het horen van RPG's gelijk aan nerds denken. Mijn theorie is dat het de schuld is van je hersenen. Als je iets hoort moet je altijd een soort stickertje opplakken voor in je hoofd. Dit woord wordt dan in je hersenen ergens opgeslagen met dat hippe stickertje. Laten we eens als voorbeeld een Schoenendoos pakken. Als je een schoenendoos hebt, dan wil je weten wat het is. Je plakt er een briefje op met de tekst: "bewaarbox voor schoeisel." Je loopt daarna weer over straat en daar zie je een dame staan met een schoenendoos. Gelijk komt er in je hoofd op: "schoenendoos = bewaardoos voor schoeisel."

Dit is dus ook gebeurd bij Gamers. Vroeger werden mensen die gameden afgeschilderd als jongetjes met het haar glad naar achter en een bril met 20 kilometer glas. Dit werd nog eens benadrukt met ene "Bill Gates" Die er niet echt uitziet als een mannelijke god. Dit beeld van gamers is tegenwoordig allang niet meer zo. Nu gamed elke randdebiel wel, maar het beeld blijft. Onze hersenen hebben namelijk dit beeld opgeslagen en als een stickertje geplakt op het woord gamer en in dit geval RPGer. Er worden verschillende stereotypes geplaatst bij bepaalde soort gamers. Laten wij nu eens een gesprek bijwonen van verscheidene stereotypes van gamers.

TMF Chat
(CSCLAN)ShootFan:
"Ey stelletje apen, kom bij mijn super stoere Counter Strike CLAN???"
Moderator:"Geen reclame graag. Stelling van de dag: Gamers zijn Nerds."
(CSCLAN)Shootfan:"WTF LOL LOL...ik ben geen nerd. ik heb een AMD 2000 pro met een dikke Nvidia kaart. Ik kan geen Nerd zijn. LOL LOL LOL
Racebitch:" Pff..die snelheid is niets bij mijn Lamborgini uit Need for speed underground. Die gaat echt wel sneller dan jouw pc. WTF is dat voor een lameass steling. Gamers zijn tof.
RPGhero:" na de stelling te zien te hebben ben ik van plan om een party op te zetten en daarna op een geheime quest te gaan."
(CSCLAN)Shootfan:" FUG YA..Damn als iemand dat tegen mij zegt dan komt er echt een FragFest LOLLOL. Check my clan.
FifaRulezz:" Shooterfan...ga vrienden zoeken. ik zit al bij ene FifaClan en een Championship manager clan. Dus ik heb geen tijd want ik moet ook nog elke dag kijken bij trainen van mijn vriendjes.
(CSCLAN)Shootfan: N00000000bzorzzz LOL LOL
* Shootfan gaat in tigercrawl door de Chat heen*
*Racebitch bromt er achteraan met zijn Porche*
*Linda komt de chat binnen*
********Complete stilte**********

Linda: Hoi
(CSCLAN)Shootfan:...hoi..wat doet een meisje in de gamechat?
Linda: Ik speel de sims.

Om maar bij het dieptepunt van de chat te stoppen. Zo zie je dus dat als alle stereotypes echt zouden bestaan de wereld het beste vernietigd kan worden door de eerste de beste buitenaards wezen die per ongeluk langs komt.

Onze hersenen denken dus in hokjes. Alles wordt in hokjes geplaatst en men denkt daarom niet breder na. Dit is natuurlijk de schuld van de vroegere maatschappij. Gamers zijn dus nerds door een verouderd beeld dat Amerikaanse reclameproducenten gemaakt hebben. Vandaar dat ik hierbij ook de schuld wil geven aan de Amerikaanse reclameproducenten die een verkeerd beeld vroeger hadden gemaakt die ons nu nog stoort.

Dus hierbij kan ik jullie zeggen: "als iemand je een nerd noemt, geef dan de schuld aan de Amerikanen."

Voorpagina - Meer Features