Computerspellen zijn een schepsel van satan

geschreven door Eagle
Eagle

Datum: 13-01-2005

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker: tieners die een gewelddadige moord plegen. Kijk maar wat er een aantal jaar geleden in Amerika is gebeurd op de veelbesproken ?Columbine high school?. Vroeger gaf men vaak de schuld aan hun achtergrond. Hadden ze geen gewelddadige achtergrond, dan werd er gekeken naar wat voor muziek zij luisterden. Luisterden ze naar ?agressieve? muziek zoals rock & metal dan is het natuurlijk volstrekt logisch dat ze aan de hand van de muziek een moord plegen.
Zelf ben ik ook fan van verschillende heavy metal bands en reken maar dat ik daar agressief van word hoor. Ik durf zo een vlieg dood te slaan, oh de horror!

Tegenwoordig is er een nieuwe rage bezig: hebben ze een spel gespeeld waarin veel geweld voorkwam, dan waren ze opgehitst door dat spel om die ene moord te plegen.
Juist, dus als ik nu FF 7 opstart waarin ik zie dat die ene reactor wordt opgeblazen ga ik gelijk op zoek naar een bom om de dichtstbijzijnde reactor op te blazen? Lijkt me sterk?
Natuurlijk is er nog het een en ander te spreken over spellen zoals de GTA-serie, Kingpin, Soldier of Fortune en dan nu Manhunt. Allemaal spellen waarin geweld centraal staat. Maar wacht eens, hoe zit het dan met films? Ik kan er met gemak 10 opnoemen waarin geweld centraal staat. En dan mag een kind van 10 daar gewoon naar kijken als de ouders of die ene oudere broer en/of zus die film wilt zien.
Om het mooier te maken zal ik wel even wat zeggen over mijzelf. Ik kijk al horrorfilms sinds ik een jaar of 7/8 ben. Ook speelde ik vroeger geregeld bloederige spellen zoals Soldier of Fortune. Heerlijk was dat! Je pakt een shotgun en probeer dan zoveel mogelijk ledematen af te knallen zonder die ventjes echt te killen hehe. Om het stereotype beeld compleet te maken luister ik ook nog eens naar de ?agressief makende muziek? heavy metal van bands zoals Iron Maiden en Metallica. Kortom, ik ben gewoon een gevaar voor de mensheid!
Neemt niet weg dat ik alleen een vlieg kwaad zou willen doen en dat ik altijd poeslief ben tegen mensen die respect voor mij tonen als ik dat aan hun toon. Metal luister ik alleen maar vanwege de diepgaande teksten. Helemaal niet ?omdat het mij agressief maakt?, onzin.

Ik denk dat een kind van 10 zulk gewelddadige spellen kan spelen en nog steeds de meest vriendelijkste persoon is van de hele klas. Dat heeft allemaal te maken met je eigen persoonlijkheid. Voor een persoon is het belangrijk om onderscheid te maken tussen fictie en realiteit. Die moet iedereen hebben meegekregen van zijn/haar opvoeding. Een kind van 10 kan dat net zo goed zoals jij en ik, met als enig verschil dat een kind meer fantasie heeft dus meer fictie kan cre?ren. Is dat kind nu een gevaar voor de mensheid? Lijkt me sterk, want een psychopaat van 30 is veel gevaarlijker dan dat kind van 10.
Dit geld niet alleen voor computerspellen, dit geld voor alles wat maar voor een beetje ervaring zorgt zoals het kijken van films en het luisteren naar muziek.

Wat ik zo bizar vind is waarom zulke dingen zo weinig gebeuren en dat er toch zoveel commotie erom heen is. Een jaar geleden was er hier in ons kikkerlandje ook een moord gepleegd. 3 jongens gingen gekleed als figuren uit Final Fantasy 8 de stiefvader van ??n van de jongens vermoorden. Zoals je kan verwachten werd er gelijk de schuldige vinger gewezen naar FF 8. Sinds wanneer staat geweld centraal in dat spel?
Natuurlijk vergeet men ook gelijk de persoonlijke situatie van die jongen. Hij was homoseksueel geaard wat zijn stiefvader niet accepteerde. Zijn moeder was een alcoholist en hij had niemand waar hij terecht kon behalve zijn vriend (die ook medeplichtig is).
Maar daar gaat het niet om, want computerspellen staan voor alles wat slecht is!
Oh ja om nog maar niet te spreken over de maatschappelijke problemen zoals drugs en alcohol.

Als een junk iemand vermoord, dan maakt men daar geen zorgen over. ?Ach, hij is toch verslaafd aan de drugs, laat hem maar?. Gaat een alcoholist iemand te lijf omdat hij/zij wordt aangesproken wanneer hij/zij een fles drank heeft gestolen, dan kijkt niemand om want ?hij is toch een alcoholist?.
Maar als een tiener een moord pleegt oh oh oh?dan zijn de poppen aan het dansen. Want dan zijn opeens al die gewelddadige spellen de aanleiding geweest van die moord en staan spellen voor alles wat slecht is. Computerspellen zijn een schepsel van satan terwijl drank en drugs een maaksel zijn van onze lieve heer wat dus wel geoorloofd is? Wat klopt hier niet?

Weet je, ik hou het lekker bij mijn computerspellen. Dan zijn ze maar een schepsel van satan. Maar ik brand liever mijn handen aan vuur dan dat ik ooit op straat terecht kom omdat ik mijn leven heb verkloot aan die 2 maatschappelijke problemen. Wat mij betreft wordt het tijd dat computerspellen maatschappelijk worden geaccepteerd, ook door zowel onze als de buitenlandse politici. Ze kunnen beter hun geld steken in een campagne om mensen te informeren over de gevolgen van drank & drugs, dan die campagne van ?spellen gebonden aan leeftijdscategorie?n?. Want dat kind van 10 heeft genoeg manieren om aan Soldier of Fortune te komen en zal minder problemen hebben om dat spel te spelen dan die psychopaat van 30 die hetzelfde doet, maar dan in het echte leven?

Met vriendelijke groeten, Eagle.

Voorpagina - Meer Features